maanantai 10. tammikuuta 2011

Uusi vuosi ja uusi merkintä

Mistähän sitä alkaisi? Koko 2010 ja osa 2009 jäi välistä. Ainakin blogin nimi ja kuvaus tulee päivittää...

Tärkeimpiä tapahtumia tietysti Venlan syntymä syyskuussa 2009 Neuilly-sur-seinessä Pariisin lähettyvillä. (UKK: Ei, Venla ei saanut automaattisesti Ranskan kansalaisuutta). Potra tyttö oli syntyessään 4,2kg.

Seuraavaksi isompia juttuja on muutto takaisin Suomeen 3,5 vuoden kiertueen jälkeen. Lopulta päädyimme takaisin samaan taloyhtiöön josta olimme alunperin lähteneet maailmalle. Kaupat tehtiin naapurin kesken ilman turhia välivaiheita tai -käsiä.

Alisa kävi noin 9kk umpi-ranskalaista päiväkotia Pariisissa ja jatkaa nyt Club des Cinq:ssa Espoon Haukilahdessa. Kieli on tarttunut kivasti ja opettajan mukaan "ymmärtää kaiken, vaikka käyttää puhumiseen vielä hieman yksinkertaisia lauseita".

Venla treenailee puhetta, ihan suomella aloitellen. Kävely sujuu jo hienosti. Alisalla ei missään vaiheessa ollut mitään mustasukkaisuutta Venlan suhteen. Enemmän suunta on toisin päin. Muutenkin voisi sanoa, että Venla on vaativaa sorttia...

Alisa juhli 4v. synttäreitään joulukuussa. Pinnalla on kaikki prinsessa-, keiju- ja balettijutut, laulaminen pukin tuomalla mikillisellä mankalla ja pelaaminen tietokoneella (www.pelikone.fi - tyttöjen pelit).

Mitä kolmesta ja puolesta vuodesta jäi käteen? Hippanen kielitaitoa (Alisalle vähän enemmänkin). Kokemuksia ja taitoa selviytyä erikoisista tilanteista. Ystäviä ja suvaitsevaisuutta. Puikkojenkäsittelytaito ja laatikoittain shampanjaa.

Mitä jäi tekemättä? NO VAIKKA MITÄ!! Mm. Kiinan matkailu Pekingin ulkopuolella (aika loppui), ranskan kielen oppiminen oikeasti (working on it), viiniosaaminen jne jne...

Näistä ja muista ehkä taas myöhemmin....

- Charles de Gaulle 30min kuluttua ensimmäistä kertaa sitten toukokuun 2010

1 kommentti:

//K kirjoitti...

Mitäs tolle 2011 kuuluu :)