perjantai 8. joulukuuta 2006

Hieroja ja ensimmäinen taksihuijaus(yritys)

Törmäsin ensimmäiseen taksihuijariin Kiinassa. Annis on täällä käymässä ja meidän piti mennä käymään hierojalla iltasella. Yritimme selittää ensimmäiselle taksille Yashow vaatemarkkinan edessä mihin haluamme - tin bu dong/ei ymmärrä. Paikalle pöllähti englantia puhuva kuski joka alkoi tutkia karttaa. Sitten kaveri heittää hinnaksi 40 RMB! Käskin kaverin suurinpiirtein painua... Saimme taksin joka piti mittarin päällä ja homma maksoi aloitusmaksun, eli 10 RMB.

Taksithan toimii täällä niin, että aloitusmaksu on 10 RMB, jolla ajaa tietyn määrän kilometreja (muistaakseni 3?), jonka jälkeen hinta on 2 RMB / km. Lisäksi takseja on PALJON, joten niitä ei tilata erikseen vaan napataan ns. lennosta.

Valitsimme 90 min perinteisen kiinalaisen hieronnan tarjoushintaan 108 RMB (~10 e). Paikka oli erittäin tyylikäs ja tunnelmaltaan rauhallinen. Minua hieronut kiinalaisnainen otti hieronnan tosissaan, mistään rentouttavasta sivelystä ei ollut kyse vaan kunnon muovausta. Pari kertaa piti jopa sanoa, että nyt ei kestä enempää. Söimme complementary hedelmät ja kävimme vielä pienellä iltapalalla ja olusella läheisessä belgialaisessa ravintolassa.

Uni tuli aika helposti...

-Jarno

Ei kommentteja: