torstai 14. joulukuuta 2006

Nokia Siemens aloitus siirtyy

Eilen julkaistiin lehdistötiedote, jonka mukaan Nokia Siemens Networksin aloitus siirtynee maaliskuulle johtuen Siemensin lahjussotkuista.

Tietysti tämä tuli yllätyksenä, vaikka vähän jotain tällaista oli joku spekuloinutkin. Jarnon hommiin tämä ei suoranaisesti vaikuta, muuten kuin että yhteistyö Siemensin kanssa lykkääntyy ja uusia naamoja Siemensin puolelta ei tiimissä näy ennen maaliskuuta.

Markus lentää tänään n. klo 17:00 Shanghaista. Käydään porukalla heittämässä ilallinen ja ehkä muutama olut siihen perään.

(Jarnon) kiinan opinnot etenee, taksikommunikointi sujuu ja yksittäisiä sanoja pystyy jopa joidenkin ihmisten lauseista poimimaan. Opintoja karttuu 2*2 h viikossa +itseopiskelu lähinnä taksissa toimistolle. Kiina on kieliopiltaan ainakin tähän mennessä yksinkertainen, ei turhia aikamuotoja, apuverbejä tai sanojen taivutuksia. Vaikeus tulee lausumisesta sekä äänen painon vaikutuksesta sanan merkitykseen sekä siitä, että sama sana voi tarkoittaa useaa eri asiaa. Kiinanlaisten merkkien lukeminen on tietysti asi erikseen. Lukemaan en edes kuvittele oppivani kahden vuoden aikana. Tiedän tällä hetkellä ehkä 5-10 merkkiä.... :)

Ei kommentteja: