sunnuntai 18. helmikuuta 2007

Tulta ja tulikiveä

Eilen oli kiinalainen uusi vuosi. Uusi vuosi vaihtaa kiinalaisen vuoden, eli tällä hetkellä eletään sian vuotta, kun vielä hetki sitten oltiin koiran vuodessa. Uuden vuoden juhlinta on ehkä enemmän verrattavissa meidän jouluun kuin meidän uuteen vuoteen. Pääasiassa uutta vuotta siis juhlistetaan täällä perheen ja sukulaisten parissa. Eräs samankaltaisuus kuitenkin on... Raketteja ja muita paukkuja nimittäin pistetään ilmaan - ja PALJON. Suomen tulitus ei ole mitään verrattuna tähän. Tältä saa m. 1 eurolla metrin tai parin mittaisen kiinarimaton. Kiinareitahan ei ole saanut ostaa suomesta enää vuosiin.

Oltiin syömässä duunikaverin perheen kanssa eilen. Mielenkiintoista oli mennä lastenvaunuilla kaduilla, jotka muistuttavat Bosniaa. Alisa kuitenkin nukkui yllättävän sikeästi metelistä huolimatta. Näimme myös muutamia paloautoja, joka ei ole yllättävää ottaen huomioon miten lähellä rakennuksia, puita ja pensaita tulitteita ammuttiin.

Itse epäilin, että en saa unta kovassa paukkeessa, mutta kiinarimattojen taustarätinä oli niin tasaista, että se itse asiassa muistutti sateen ropinaa metalliseen ikkunalautaan. Uni tuli paremmin kuin hyvin.

Pauke itse asiassa jatkuu edelleen ja sitä täydentävät paineesta laukeavat auton hälyttimet. Meininki on onneksi selvästi rauhoittunut viime yöstä. Päivä on muuten kaunis, joten taidetaan pistää Altsu pakettiin ja lähteä katsastamaan lounasta.

Ei kommentteja: