maanantai 5. helmikuuta 2007

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa

Tässä listattuna muutama (suomalaisen mielestä) erikoinen juttu. Eivät ole varsinaisesti missään järjestyksessä. Ja ettei tule väärää käsitystä, tämä ei ole mitään kulttuurishokin valitusta. Lähinnä jutut ovat huvittavia ja outoja.

  • Työvoima: Joka paikassa näkyy, että halpaa työvoimaa riittää. On vessavenloja, kadunlakaisijoita, parkkipaikalla koko päivän hengailevia vartijoita, 20 kaveria korjaamassa kadun pätkää jne.
  • Lattian kuivaus: Paikallisessa marketissa pestään ahkerasti lattioita. Pesun jälkeen tietysti kuivataan lattiaa heiluttelemalla pahvinpalaa. Varmaan kuivuu n. 5 % nopeammin.
  • Tinkiminen: Ok, ymmärrän että turisteja viedään ja niiltä pyydetään normaalisti alkuun 6-10 -kertaista hintaa kuin minkä lopulta maksaa. Oudompaa on, että tämä sama tinkimisilmiö näkyy myös matkapuhelinverkkojen myynnissä. Alennusta pitää saada ja reilusti, vaikka lähtöhinta onkin jotain aivan älytöntä.
  • Oudot ruuat: Tyhjiöpakatut kananjalka snack, siis se höyhenetön osa kynsineen. Kerta-annos snapsia valmiiksi lasissa. Vartaassa oleva kokonainen härän sydän (brasilialaisen ravintolan barbaque-buffet). Krysanteemi - siis ruokana, meillähän se on koristekasvi.
  • Kopiot: Luuleeko se myyjä oikeasti, että joku uskoo kun saa ostettua Armanin takin 20 e:lla?
  • Taksit: Miksi ihmeessä pitää ajaa ikkuna auki kun ulkona on -2 C? Turvavyö on näppärä virittää auki parilla paperiklipsillä ja antaa roikkua löysänä mahan päällä. Näppärä tapa säästää on työntää omaa autoa taksi jonossa sen sijaan, että käynnistäisi sen.
  • Uskomukset ja taikausko: Pari esimerkkiä, mutta näitä on todella paljon ja ne vaikuttavat ihmisten elämään.
    • 4 on paha luku, koska se sanana muistuttaa kuolemaa. Esim. meidän talossa ei ole kerrosnumeroita 4,(13), 14, 24. 8 on hyvä luku (en muista miksi).
    • Raskaana oleville naisille on erityinen ohut muoviessu, joka suojaa lasta säteilyltä.
    • Sian vuodesta ja lasten syntymästä mainitsinkin jo aiemmassa merkinnässä.
    • Siankorvien syöminen käynnistää äidin maidon tuotannon. Muuten ei maitoa erity.
    • Punainen ja kulta ovat hyviä värejä. Valkoinen on huono.

Lopuksi katsotaan peiliin. Kiinan muuri näkyy kuuhun/kiertoradalle. Uskomattoman sitkeä legenda - EI NÄY! Miksi näkyisi? Miksi tiet ja tieverkosto ei näy, ne vielä leveämpiäkin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

;=)
Voi kun muistui ihan mieleeni se aika kun itse ihmettelin samoja asioita..
Aika monelle jutulle on löytynt selityskin jo, mutta osa on kyllä aika mysteeristä!
Luuletko muuten, että myyjät oikeasti tietävät mikä on aito Armani? ;-0

Jarno, Laura, Alisa ja Venla kirjoitti...

Heh... Joo ei varmaan tiedä. Tuli mieleen vielä yksi. Miksi puita ja pensaita kastellaan (reilusti), vaikka on talvi ja yöllä jopa pakkasta. Ehkä ne ei talvehdi samalla tavalla kuin Suomessa - ainakaan lehdet ei putoa. Hortonomiaan liittyen, miksi puiden rungot maalataan valkoisiksi 1,2 metrin korkeuteen.

Anonyymi kirjoitti...

hmmm.. aika kinkkisiä pistit ;=) ehkä ne huuhtelee saasteet pois, työllistää ihmisiä tai sit ei vaan tajua talven ja kesän eroa..hehe. No ei saa mollata niitä, luultavasti on taas jokin järkevä syy..sieltähän aika monet keksinnöt ovat lähtöisinkin! S: