maanantai 4. kesäkuuta 2007

Uusi kämppä ja palvelusväkeä

Muutettiin hirveällä häslingillä uuteen kämppään 1.6. Häslinkiin liittyy kadonnut avain ja automaattikortti, jotka molemmat löytyivät sekä kolme pakattua tavaraa, jotka itseasiassa eivät olleet meidän. Muuttomiehet olivat ehkä hieman liiankin vauhdikkaita ja työjohtajalla ei homma ihan hanskassa.

Uusi asunto on samassa taloyhtiössä, mutta eri tornissa kuin edellinen. Tässä valokuva olohuoneen ikkunasta - 31 krs (miinus epäonnen kerrokset 4, 13,14 ja 24).


Koska uudessa asunnossa ei käy ns. talon-puolesta siivoojaa, piti palkata "ayi". Suora käännös kai "täti", käytännössä parempi käännös on taloudenhoitaja. Ayi löytyi Suomeen palaavan perheen "perintönä" ja hän käy meillä ainakin alkuun kolmena päivänä viikossa 10-14.

Ensimmäinen päivä meni vahvasti Jarnon paitoja silittäessä ja järjestellessä. Jarno ei perinteisesti ole silittänyt paitoja pesun jälkeen vaan ainostaan käyttöönsä. Rouva Wang ei luonnollisesti puhu englantia, joten kommunikointi menee vähäisellä kiinan taidolla, sanakirjan ja kiinanopettajan avustuksella.

Jarno oli tänään ensimmäsitä päivää uudella toimistolla. Plussaa oli, että taksi ymmärsi kerralla mihin ollaan menossa. Matka on ajallisesti jopa aavistuksen lyhyempi. Toimisto hakkaa vanhan Nokian Heipinglin konttorin 4-0. Jopa kahvi on oikeaa, eikä Nescafen automaattikuraa.

Lopuksi.... Altsu!!

Ei kommentteja: