torstai 4. syyskuuta 2008

Vielä on kesää jäljellä

Tässä hieman kesälomakuulumisia…Suomen lomamme alkoi (ainakin) kahden merkkipäivän merkeissä, 14.7 on Ranskan kansallispäivä ja Alisan nimipäivä. Pari viimeistä viikkoa olivat kuluneet mukavasti suomalaisessa seurassa. Ensin kylässä olivat Lauran vanhemmat ja sitten Jarnon veli perheineen.

Lento sujui mukavasti Suomeen, Alisa nukkui puolet lentomatkasta päikkäreitä ja tällä kertaa koko perhe lensi molemmat suunnat yhdessä, sekin toi oman helppoutensa matkustamiseen, vaikka itse matkustaminen lomassa on se tylsin kohta. Muutenkin tietysti verrattuna Kiinasta 3 h lento Ranskasta ja vain yhden tunnin aikaerolla on naurettavan helppoa.

Lomaa ei oltu suoranaisesti _vielä_ paljoa buukattu ennen suomen kamaralle saapumista, mutta paljon oltiin sovittu että ”nähdään ihmisiä”. Muutama ensimmäinen päivä hengailtiin Lohjalla asuen Lauran vanhemmilla - ohjelmassa Jarnon puolen sukulaisia ja kavereita. Käytiin mm. moikkamassa Teelahtia. Perhe oli kasvanut suloisella pikkutytöllä sitten viime näkemän. Pekingin kaveriperhe kävi vierailulla. Näimme myös Peinttiä, Tiinaa, Katria, Markia ja Segereiden mökillä piipahdimme. Jarno kävi myös perjantaina saunomassa Sauna seuran saunalla, kuten aikaisemmillakin suomen lomilla. Lauantaina näimme Lauran siskon perhettä ja juotiin Lauran äidin synttärikahvit. Sunnuntaina 20.7 pidettiin Lohjalla perinteiset grillibileet. Teema oli ehkä männävuosien kossujellobileistä hieman rauhoittunut. Paikalla Mikko&Mirle, Kaisu&Tero, Antti&Terhi ja Noora + 6 lasta. Loppuillasta pihaan karautti vielä Paulan prätkä (Julle kiltisti takana).

Seuraavana viikkona lainattiin Riitan ja Timon mökkiä. Kiitos vielä lainasta – jo toista vuotta putkeen. Mökillä kävi päivävierailulla Jussi ja Siru sekä Lenni&Nuutti+Elli (tuolloin vielä nimetön), Jarnon vanhemmat, Mari ja Heikki sekä Anna-serkku.

Toinen mökin kestosuosikki oli pihakeinu, johon piti päästä ”tiittaa” Eli kiikkaamaan - Alisalla on vielä hakusessa suomen kielen tärkeä k-kirjan. Myös mansikat on hyviä. Kuvassa ei syötetä Alisaa väkisin vaan yritetään pitää mansikasta (ja päästä) kiinni niin, että tyttö ei saa koko mansikkaa suuhun kerralla. Jokainen aikuinen voi kokeilla syödä kokonaisen persikan, niin saa perspektiiviä.
Kiikkaamisen lisäksi pääsi serkkujen luona treenaamaan hyppimistä hyvällä alustalla.


Mökillä oli kaiken kaikkiaan rentoa saunoskelua ja grillailua. Eräs hassuimmista oli Alisan ja kärpäsen kohtaaminen. Tuvassa pörräsi iso kärpänen. Alisa oli jostain keksinyt hakea makkaratikun ja seisoo keskellä tupaa ihan paikallaan tikku tanassa ja seuraa kärpästä katseella. Äidistä tilanne oli jotenkin niin hassu, että ei voinut olla nauramatta – tyttö puolustautuu kärpästä vastaan. Jotenkin Alisa pelästyi tilannetta ja tästä eteenpäin pelkäsi kärpäsiä! No loppuviikosta niihin taas onneksi totuttiin. Perjantaina lähdettiin taas pois mökiltä ja Lohjalle.

Jussi ja Siru olivat pyytäneet meitä uusiman tulokkaan kummiksi. Ristiäiset olivat 27.7. Otaniemen kappelissa. Nimeksi tuli Elli Helmi Aurora. Ristiäiset olivat tunnelmaltaan kaikin puolin lämpimät – välillä jopa kuumat, ainakin sylikummilla...

Seuraava viikko eteni tuttua kaavaa, joka päivä nähtiin joku tai joitain. Maanantaina Marjo, Klasu ja Jessica kävivät Lohjalla vierailulla. Iltapäivällä kävimme myös Hennolan kotieläinpihassa.
Tiistaina kävimme vastavierailulla Helsingissä ja siellä kävimme loppuillasta Aurinkolahdessa, myös Tiina ja Simmu tulivat aurinkoa ja meitä moikkaamaan. Simmu sai Alisasta uimakaverin – tai miten päin se menikään.


Keskiviikkona käytiin testaamassa Marin, Heikin ja Annan uusi sauna, torstaina Jarnon entisen pomon Kaitsun ja vaimon Miian kanssa syömässä Katajanokan kasinolla, perjantaina aamusella Jarnon mummilla Mairen-päivän kahveilla ja illalla Tarulla grillaamassa. Lauantaina Jarnon vanhempien ja veljen perheen kanssa syömässä Sammatin kievarissa. Sunnuntaina vielä viimeinen pyristys: Lauran pappa ja Aili-mummi ja Matti & Seija ja Raikka Hyvinkäällä, Jarnon kaveri Henri ja Tuula. Maanantaina Hesassa ostoksia ja asiointia. Tiistaina vielä piipahdus Vähäkylillä ja pakkausta.

Keskiviikkona pois. (puuuh!) Voi olla, että raportista vielä jotain tapaamisia jäi puuttumaan, jos muisti pätki...

Summattuna: paljon tuli nähtyä ihmisiä ja kivaa oli! Mutta oli myös kiva palata lepäilemään kotiin…


(niin joo, vielä on kesää jäljellä. Pariisissa 24 C).

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, eksyin sivuillenne ja lueskelin että asutte Kiinassa, ymmärsinkö oikein? Olemme muuttamassa myös kiinaan ja kyselisin Teiltä noista äidinmaidonkorvikkeista, onko teillä kokemuksia? Mietityttää lähinnä tämän hetkinen tilanne, että mitkä tuotteet siellä ovat turvallisia. Meidän nuorimmainen tyttö on 3kk.

Jarno, Laura, Alisa ja Venla kirjoitti...

Hei anonyymi, olimme Pekingissä 1,5 vuotta. Tällä hetkellä asumme jo Pariisissa. Alisa oli tosiaan 1 kk, kun äiti ja tyttö lensivät Suomesta Pekingiin. Meillä oli mukana aika paljon ihan suomalaisia vastikkeita, jauheita ja myös tetroja, jotka ovat reissussa ja lentokoneessa hyviä. Käytimme myös kiinasta ostettua Nestlen vastiketta.

Pekingistä EI saa vellejä eikä puuroja - ainakaan sellaisia joita viitsisi pienelle antaa. Jos puuroja löytyy, niin niissä on vähintääkin sokeria tai sitten ne ovat jotain suklaapuuroja tms. Emme myöskään kauheasti luottaneet kiinalaisiin/kiinassa valmistettuihin purkkiruokiin.
Lisäksi niidenkin valikoima on heikko ja useimmat liharuuat sisältävät lisäksi maksaa (Suomessahan ei suositella lapselle annaettavan maksaa ollenkaan). Hedelmäsoseita löytyy, marjasoseita ei juurikaan.

Summa summarum, käytimme ison kansainvälisen valmistajan vastiketta osittain ja purkkiruokia toimme pääasiassa Suomesta, Hong Kongista. Vieraat toimivat myös kuriireina.

Hyvää muuttoa, Kiinassa on kuitenkin yleisesti kiva asua. Ottaisin myös huomioon ilmansaasteet, jotka ovat sekä Pekingissä että Shanghaissa ongelma. Kannattaa lueskella blogin vanhoja juttuja. Laita vaikka mailiosoitteesi jos haluat kysyä vielä jotain.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta. Mielelläni kuulisin enemmänkin ;) vanha osoitteeni on k.laiho@luukku.com johon voit laittaa viestiä. Uuden voin sitten antaa siellä ;)
Eli lähinnä sitten kiinnostaa että miten paljon sitä vauvanruokaa sinne sitten kerralla saa lastata matkalaukkuun?