tiistai 20. maaliskuuta 2007

Aika rientää

..ja äkkiä huomaa, että on kulunut kaksi viikkoa edellisestä kirjoituksesta. Pahoittelut rakas päiväkirja. Komennusta on kulunut 4,5 kk, eli melkein viidesosa. Toistaen - aika rientää.

Alisa oli lauantaina mitattaessa 4750 g ja 57 cm. Jos haluaa tuijotella käyriä, niin Alisa saavuttaa niitä edelleen. Samassa yhteydessä annettiin ensimmäiset rokotukset ja tyttö huusi niin, että henki salpautui. n. 10 min lohduttelu kuitenkin auttoi ja pääsimme liikkeelle. Rokotuksessa annettiin suomalaiseen tapaan yhdistelmärokotus (kurkkumätä, jäykkäkouristus, hinkuyskä, polio ja sekä influenssa b) lisäksi cocktailiin laitettiin vielä hepatiitti b sekä pneumokokki (Suomessa ei ohjelmassa). Viimeisen pitäisi vähentää korvatulehduksia ja keuhkoinfektioita. Rokotus oli tehokas, Jarnolle tuli armeija-ajat mieleen. Kaksi hoitajaa, kaksi piikkiä - 1,2,3 pisto!(...)......ÄÄÄÄÄÄÄ!!!!! Sen verran raju oli annos, että rokotus nosti pienen kuumeen 1,5 päiväksi.

Kaiken kaikkiaan tyttö voi hyvin ja on harjoitellut kiukuttelua. On nimittäin paljon kivempi olla vanhempien sylissä ja nukahtaa syliin kuin mennä omaan sänkyyn nukkumaan... Juttelu on lisääntynyt sekä hymyilyä näkyy kivasti useammin, erityisesti kun vähän poskista tai suun vierestä kutittelee. Raukalla on keski-ikäisen miehen ongelma ja sisäkumi ns. alkaa paistaa tai oikeastaan tukkamuoti on enemmän tyyliä Pelle-Hermanni. Syntymätukka on siis lähdössä pois. Alta näyttäisi tulevan aika paljon vaaleampaa, mutta aika näyttää miten vaaleaa. Jos vanhempien hiusten väriä katselee noilta ajoilta, niin kohta on kiinalaiset mammat ihmeissään.

Keskosille suositellaan aloitettavaksi "kiinteä"-ravinto täysaikaisia vauvoja aiemmin, joten Alisa maisteli maissivelliä kolmikuukautissynttäreiden kunniaksi 17.3. Aloitettiin 50 ml, jonka Alisa huitaisi alle kahden minuutin vanhempien hämmästellessä. Syyksi paljastui vellitutti, jossa on ns. reippaasti kovempi läpimenoaika. Loppuviikolla maistetaan ensimmäisen kerran sosetta, tiedossa on ruusunmarjasosetta suomesta tuotuna.

Kiinassa kaikin puolin kaikki hyvin. On tutustuttu lähistöllä asuviin suomalaisiin ja reviiri ja tuttu alue laajenevat koko ajan. Säät (=saasteet) rajoittavat Alisan kanssa ulkona liikkumista. Olemme ottaneet säännöksi, että jos ilmanlaatu on huono, vältetään Alisan kanssa ulkoilua ja pidetään Alisa sisällä ilmanputsareiden lähettyvillä. Tietysti joskus on pakko johonkin mennä ja onhan täällä välillä parempiakin päiviä... Muutenkin säät ovat olleet tällä viikolla kylmät, koleat ja sumuiset. Tuli ns. takatalvi tännekin. :)

Vielä tilannekatsauksen lopuksi, olemme tulossa Suomeen! Jarnolla on duunikeikka Wappua edeltävänä viikkona ja Laura sekä Alisa tulevat Suomeen jo hieman aiemmin. Lauran ja Alisan lento on takaisin vasta 12.5. Samalla lennolla tulevat vierailulle Jarnon vanhemmat.
Vieraita on tulossa mukavasti! Simmu ja Tiina lentävät paikalle Kiinan sisäisellä lennolla huomenna, Taru tulee duunimatkalle sunnuntaina, Lauran vanhemmat 8.4 ja lisäksi Ami on paikalla 11.4 (+/- muutama päivä)... Peintti uhkaili tulevansa kesäkuussa ja TP:llä on joku seminaari syksyllä. Tervetuloa muutkin, esimerkkiä seuraten!

(tätä kirjoittaessa Laura sai tytön pienen iltapalan jälkeen nukahtamaan, syliin, ja vanhemmat alkavat itsekin laittautua nukkumaan)

Ei kommentteja: