lauantai 31. maaliskuuta 2007

Hiekkaa, työjuttuja, asunnon vaihtoa...

Paikallinen englannikielinen China Daily kirjoitti, että kolmen päivän sisään pitäisi Pohjois-Kiinassa olla hiekkamyrsky...

"BEIJING -- Sandstorms will hit most parts of northern China in the next three days, the China Meteorological Administration (CMA) forecast.

Sandstorms are expected in parts of Xinjiang Uygur Autonomous Region, Ningxia Hui Autonomous Region, Gansu Province and Shaanxi Province in northwest China, and some central north and northeast areas.

The sand would be carried by strong winds that began on Friday, according to the CMA forecast.
Temperatures will drop by four to eight degrees Celsius in most parts of northern China and by up to 12 degrees in some areas.

Eleven to 15 sandstorms are expected in northern and northwestern China this spring, according to a previous CMA forecast. "

Toivottavasti myrsky jäisi tulematta. Hieman jutusta jää epäselväksi, että onko hiekkaa odotettavissa ihan Pekingiin asti. Jäämme odottamaan ja raportoimme lisää....

Tänään on ns. Nokia Networksin viimeinen päivä. Yhteisyritys Siemensin kanssa aloittaa virallisesti toimintansa huomenna. Uusia kollegoita on pyörinyt Nokian toimistolla jonkin verran ja on Jarno päässyt vastavierailulle Siemensin tiloihin. Jos jatkaa hieman työasioilla, niin Jarnolle on fuusion myötä tulossa myös toimiston vaihto vanhaan Siemensin toimistoon. Tämä ei itseasiassa ole kauhean paha juttu, koska toimisto sijaitsee kehä 4:n varrella joka on vähemmän ruuhkainen kuin sisemmät kehät 3 ja 2. Nykyinen toimisto on kehä 2 pohjoispuolella. Myös asuntomme on kehä nelosella.

Asunnosta puheenollen... Muutto tästä nykyisestä Marriottin ylläpitämästä huoneistohotellista on edessä 1.6. Olemme katselleet uutta paikkaa, jossa aiomme asua komennuksen loppuun asti. Hyvin todennäköistä on, että asunto tulee olemaan tästä samasta Palm Springs -nimisestä kompleksista, mutta yksityisomisteinen. Meillä on kaksi "finalistia", joista toinen valitaan tämän viikonlopun jälkeen.

Yksityisomisteisissa vuokraan kuuluva palvelutaso ei ole tietenkään ihan sama. Tätä varten olemme palkkannet Ayi:n (taloudenhoitaja kiinaksi), joka aloittaa meillä kesäkuun alussa. Hän työskentelee nyt ainakin alkuun klo 10-14 ma, ke ja pe. Päätehtävinä siivoaminen, pyykkäys, kaupassa käynti ja ruuan laitto. Katsotaan miten työsuhde lähtee liikkeelle.

Alisa on viihdyttänyt vanhempia "juttelulla" ja hymyilyllä. Kummasti esim. tunti vierähtää tyttöä sylissä ihmetellessä. Ensi viikon sunnuntaina Lauran vanhemmat (mummo ja ukki) tulevat vierailulle. Toivottavasti Alisa ei vielä ole oppinut vierastamaan.

Ei kommentteja: