maanantai 5. maaliskuuta 2007

Sadetta ja lunta

Viikonloppuna tapahtui pieni ihme, kun satoi ensimmäistä kertaa. No ok pari kertaa on muutaman minuutin ajan tihuttanut ja kerran satoi räntää. Nyt vettä tuli koko päivän niin että kadut lainehtivat - lainehtiminen johtuu myös osin siitä, että sadevesiviemäreitä ei ole täällä ihan samalla tavalla kuin suomessa. Myös yöllä oli satanut ja yöpakkasten jäljiltä maa oli valkoisena.

Sade puhdisti ilmaa ja sunnuntai oli meidän Kiina-historian kirkkain ja saasteettomin päivä. Käytimme tilaisuuden hyävksi ja kävimme kävelyllä läheisessäChao Yang puistossa (Chao Yang gong yuan). Ilma oli kohtuullisen viileä ja kävelyn jälkeen maistui lämmin keitto italialaisessa ravintolassa.

Jarno kirjoittelee tätä taksissa naama ja korvat kuumottaen. Kuumotus johtuu 15-20 min odottelusta pakkasessa. Näin pitkä odotusaika on erittäinpoikkeuksellista. Yleensä taksin saa 2 minuutissa. Kylmä ilma näkyy myös kovana ruuhkana. Ilmeisesti Jarno menee tänään töihin 45 min myöhässä.

Vaikka pakkanen ei täällä laske ihan Suomen lukemiin, tekee tuuli ilmasta yllättävän kylmän. Pipolle olisi ollut käyttöä...

Ei kommentteja: